lørdag den 28. november 2015

Julerier part 3

I dag havde jeg min første åbne julehavedag. Det var så hyggeligt, heldigvis holdt regnen op da vi åbnede. Heldigvis trodsede en del vejret. Det klarede heldigvis op da vi åbnede julehaven..
Jeg har i år lavet mange dekorationer i naturting, men der skal rødt og guld til i julen.  Så jeg har leget lidt dejlige julefarver. 


Det sjove var, at disse dekorationer var dem der blev solgt hurtigst.


Kalenderlysene var populære.

 
Men også adventsdekorationerne 

 
Det med traditionsting fornemmer jeg helt sikkert, det er i højsædet. Her adventskrans med bør fra tjørnehækken, lærkekogler, fyrrekogler, ellekogler , mos og bog. 


Julet træ af lærkekogler.
 
 
De forskellige dekorationer.


Juletræerne i grene og kogler.

 
Lidt stemningsbilleder fra haven
 
 
Old English vasen
 

 
Dekoration på bænken
 
 
Del af vores gamle syren, julepyntet
 

Årets dørkrans i mos, snebær og fyrrekogler.
 
God søndag derude.
 

lørdag den 21. november 2015

Julerier part 2

Jeg får ikke blogget så meget i disse dage. I disse dage bruges næsten al fritid på juledekorationer og adventskranse. Der er i dag kun en uge til min første åbningsdag. I dag har jeg været i haven og pynte op.


Datterens skøjter er blevet inddraget som julehavepynt.
 






De kegleformede buksbom har fået de mest geniale lyskæder på. Det er tynd metal tråde med små lys i. De har den fineste farve lys. De kører på batteri og har en chip i således, at de tænder om morgenen og er tændt nogle timer, slukker for derefter at tænde igen om aftenen. Den er simpelthen genial! Den er fra Claus Dalbys julekollektion. 


Når mørket falder på står den på dekorationer indenfor. Her et træ lavet af lærkegrene, lærkekogler, ellekogler samt bog sat på en fod af søjlekirsebær stamme. Det er fra træet som jeg måtte fælde da det havde noget sygdom. Jeg har plantet et nyt. Men den smukke stamme skulle da bruges til noget.
 


Der er lavet flere adventskranse. Her i grønt og kobber med lærkegrene, kogler fra lærk, el og fyr.
 
 
Der laves lys dekorationer. Det er skønt at kunne lave så mange når nu man har så mange ideer.


Her kalenderdekoration med lærkekogler og lidt sølvdrys
 

Sort og guld er heller ikke tosset. Jeg bruger en del sort i år, synes det er ret elegant op mod de andre mere dæmpede farver.


Her igen er der brugt kogler fra lærk og fyr samt bog.


Der er også lavet dørpynt. Der bliver heldigvis ved med at falde grene af birketræerne. Her er birkegrene formet til et hjerte og pyntet med lærkegrene og kogler samt ellekogler.



Jeg havde stadig poppelgrene tilbage, jeg skulle da også lige prøve at forme dem til et hjerte. Det blev bagefter pyntet med gran og kogler samt et lille drys sølv. 
 

Så kom den første sne her på Amager. Den lagde et smukt drys i potten med juleroserne, som blomstrer smukt i øjeblikket.


Men roserne kan også stadig være med. Her er det Lichfield Angel, den er blevet helt rosa her i kulden.


Constanze Mozart blomstrer flittigt. Det lover godt for næste sæson. 

Rigtig god weekend derude.















tirsdag den 17. november 2015

Julerier part 1

Der bindes og dekoreres i et væk. Så snart jeg har et ledigt øjeblik, laves der noget juledekorativt.
Der er snart kun 10 dage til min første åbningsdag i julehaven. Så spurten er sat ind.
Her kræmmerhus af mos, fyldt med kogler, gran og grene. Alle materialer på nær bånd og hønsenet er fundet i naturen.
Der er helt gået sport i at finde ting i naturen og omsætte det til noget julet. Her er det nedfaldne birkegrene, der er foldet som en kringle. Jeg blev frygtelig inspireret af Rita med bloggen Blomstertøsens have. Hun havde et indlæg med den mest vidunderlige kringle hun havde fremtryllet. 
Poppelgrene kan også med fordel benyttes til at lave krans af. Her hvor jeg bor er der en række med gamle poppeltræer ved et offentlig anlæg. De er ved at blive strynet og afklippet er efterladt på græsset. Det kunne jeg ikke stå for. Kransen er pyntet lærkekogler og bark.
 
  
Der laves træer ud af nedfaldsgrene, lærkekogler, bog og agern. Der tilsættes  et lille lag guld glimmer, som får dem til at glimte.

Der laves adventskranse i natur og
og kobber...
samt zink. 

Der bliver pyntet med lys udenfor. 
Sidste år købte jeg et cedertræ som juletræ. Jeg havde håbet, at kunne bruge igen iår. Men skønt, at det stod i jord og potte tabte det alle nålene. Det skød ikke med nåle igen desværre. 
Men jeg gemte træet og nu har det fået lidt sølvglimmer og en ny lyskæde fra Claus Dalbys serie, Scandinavian Christmas. Jeg synes, at den er superflot og anderledes med dens istapper. 
Ved siden af cedertræet står en potte medet græskar, som aldrig nåede at blive skåret til ved Halloween. Men så er det, da bare blevet til et julegræskar. Det er blevet sprøjtet med blank sølvspray. Det ser nu ganske imponerende ud ved aften tide. 
Men om dagen stråler det nu også ;-).
Nå men jeg kan vist lige nå en krans mere inden hunden skal luftes.

Rigtig god aften derude! 


tirsdag den 10. november 2015

Travlhed i julehaven

 

 
Juletravlheden har indfundet sig her i haven. Det lyder nok tidligt for de fleste, men jeg skal være klar til mit åbne julehave arrangement, så jeg er ikke startet dag for tidligt. Det kan nemlig være lidt af udfordring at nå det hele for når jeg kommer hjem fra arbejde, er der ikke meget dagslys tilbage. Men sådanne udfordringer er heldigvis af de gode. Jeg elsker nemlig julen og dens pynt.
 

Potterne ved terrasse trappen har fået mos juletræer. De er ret enkle at lave. Hønsenet er foldet som et kræmmerhus og sat på en tilpas tyk stamme. Det er derefter beklædt med mos som er fæstnet med romernåle og vindseltråd. Jeg blev inspireret af Marianne med bloggen Bag Bøgehækken . Hun har lavet det flotteste mos juletræ til sit indgangsparti. Indlægget fra Marianne kan ses her.
 

 
Den står ellers på produktion af juledekorationer. I år lader jeg mine fund bestemme farver og udtryk. Jeg er lidt vild med den sorte farve i år. 
 

 
Jeg synes, at den er ret elegant sammen med naturpynten. I år har jeg været særlig heldig af finde mange frugter fra eg og bøg. 
 

Men den hvide farve med lidt sølv hører bestemt også julen til. Her en kraftig gren fundet i skoven som er beklædt med lys, lav, agern og sølvkugler. 
 

Men også traditionelle dekorationer med gran og naturpynt er at finde.


En anden ting jeg hygger mig meget med er at lave juletræer ud af mos beklædte grene og pynte dem med bog og agern. Det er vidunderligt at sådan kunne forme nedfald fra træerne til noget dekorativt. 



Julelygter laves ud af sylteglas. Her er de dekoreret med blondekant i toppen og påsat lidt kogler og glimmerkugler. Lidt dekorationssten er lagt i for bedre at kunne holde fyrfadslyset stabilt.

Alle tingene pånær mine juletræer på billede 1, som hører til julehavens udsmykning vil være til salg på mine åbne julemarkedsdage den 28 november samt 6 december. Se yderligere indslag her. 

God aften derude i november mørket. 






tirsdag den 3. november 2015

Projekt Potterum og lidt have update

 
Jeg har længe spekuleret over hvor jeg kunne have et potterum. Men det har ikke lige været et naturligt sted i haven indtil videre.
Men så tænkte jeg at vores rigtig grimme kældernedgang måtte da kunne bruges til noget sådant.


I den tid vi har boet i huset har vi ikke fået sat kældernedgangen i stand. Det ses tydeligt. Men jeg tænkte at et lille potte sted måtte kunne indrettes.


Jeg fik malet det i samme farve som vinduer og døre har.  Man kan nemlig få al maling indfarvet i præcis den nuance man har andre steder, såfremt man kender koden., nemlig RAL nummer som farverne kan kategoriseres under.


Der er ikke megen plads men fik sat et bord og hyldet op af plader og bjælker, der stammer fra et gammelt skab og fra kasserede gulvplanker. 


Gulvet er et dejligt plastik gulv, som er stødabsorberende og skønt at gå på. Det var en rest manden fik fra sit arbejde. Endelig er der en fordel ved at være en bette skid ;-) Nu skal der indrettes.
Der er ikke megen plads men jeg synes det er en god måde at udnytte pladsen i den lille kælder skakt.
 

Her er lidt fra haven, chokolade blomsten står skønt og blomstrer flittigt. Rart med lidt inden julekrukkerne skal frem. 


Søjlekirsebær Amanogawa står med smukke efterårsfarver. Der står en på hver side af en blodbøg. Men den, der stod i baggrunden voksede lige pludselig ikke som den i forgrunden, den tabte bladene og udviklede næsten ingen blomster. Efter et par år på denne måde og ihærdig søgen på nettet, besluttede jeg at fælde det og sætte et nyt. Det har jeg så gjort. 
Så håber jeg, at det lille ny vokser sig stort og stærkt.


Klematisen Johannes Paul II er også i efterårshumør , så skønt når man tænker på hvor lidt heldig jeg har været med klematis, skønt jeg elsker dem. 
Jeg håber, at  mine omplantninger med fjer fra en gammel dyne, kompost blade vil hjælpe til sunde vidunderlige planter med skøn blomstring.


Her uddrag af Tante Grøn bedene ved den østvendte terasse. Jeg er så glad for Tantens anbefaling med at sætte morgenfruer i bedet. Det er virkelig en gevinst når bedet ikke er så gammelt, at det er vokset til. De har blomstret flittigt hele sommeren og efteråret.


Her er morgenfrue i skøn forening med Heuchera/Alunrod Obsidian den mørkeste Alunrod som jeg har set. 


Tilslut,  endelig er Austin rosen Jude the Obscure kommet i blomst. Den var også tynd og spinkel da den kom, håber at den kommer sig til næste år. 

Hav en god uge!